Talen:  dutch  English  

80. aquarel van Wil van Aggelen met lijst


80. Aquarel met lijst. "il reste aprÍs un belle ťtť"
MINIMUM bod 50 euro
LET OP DIT ARTIKEL IS NIET TE KOOP MAAR WORDT GEVEILD OP 3 JUNI
Hoofweg 109 Loenen van 10:00 - 16:00 uur
Belangstelling of kunt u niet op de

geschilderd door Will van Aggelen
Will van Aggelen is een multidisciplinair kunstenaar. Hij is schilder en schrijver. Hij werd geboren in Den Haag in een Nederlands-Frans kunstenaarsmilieu. Hij bracht een groot deel van zijn jeugd door in AustraliŽ waar hij de middelbare school bezocht. Na het behalen van een Art Certificate van de University of Melbourne keerde hij naar Nederland terug.

Hij bereisde vele landen waar onder: de U.S.A., Engeland, Ierland, Sri Lanka, Duitsland, Frankrijk, Turkije en woonde een klein jaar in Egypte.

Op zijn 23e werd zijn allereerste roman gepubliceerd als feuilleton. Spoedig daarna volgden vele journalistieke artikelen, gedichten en verhalen.

Na zijn debuut als aquarellist in 1974 volgden vele tientallen tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Hij exposeerde onder meer tweemaal zeer succevol in het kunstmekka Parijs, waar een aantal kranten lovende recensies over zijn werk schreven.

Werk is in bezit van particulieren in binnen- en buitenland, gemeente- en rijksoverheid en museum Grevenbroeck in Stad Hamont.Zijn aquarellen hebben bijna altijd landschappelijke motieven, een enkele keer het portret. De natuur is in zijn werk teruggebracht tot enkele, haast abstract aandoende hoofdelementen: land, water en lucht. Vervaagd, verdroomd en meestal van een etherische verfijning. De kleuren der natuur zijn bewust gedeeltelijk losgelaten. Elk realisme is even bewust vermeden en alles is herleid tot een verdroomde compositie, waarvan een grote rust uitgaat.

Er zit iets dichterlijks en iets mediterends in zijn bladen, maar zijn poŽzie is niet hemelbestormend. Het is een schilderkunst die na lang wikken en wegen tot stand komt, omdat Will van Aggelen zichzelf een strenge discipline oplegt. Zijn werk is een soort visuele poŽzie, een beeldende kunst met een muzikale klank die bijna hoorbaar is.

Van een geheel andere orde zijn de fotografische-realistische portretten.Het werk van Van Aggelen is in de media veelvuldig genoemd en omschreven: De Haagsche Courant, Het Vaderland, Elseviers Weekblad, De Volkskrant, De Telegraaf en vele andere Nederlandse bladen.

In het buitenland:Le Monde [Parijs], Le Nouveau Journal [Parijs], Panorama des Medecins [Frankrijk], Het Belang van Limburg [BelgiŽ] etc. .

In winkelwagen:Dit artikel is toegevoegd op donderdag 17 mei, 2018.